Drivhuset Intervjuar

Ciszere

Andreas Nyberg bakom klädvarumärket Ciszere ”Vi ska bli Skandinaviens nästa stora up-coming varumärke”

Från fotbollens omklädningsrum kom idén om att skapa skjortor. Tillsammans med Johan Forsberg och Per Frick driver Andreas Nyberg klädvarumärket Ciszere. De designar och säljer kläder via deras egen webshop och via återförsäljare. Tillsammans försöker de utmana den traditionella modebranschen och dess normer.

Hur kom ni på idén?
- Själva idén kom ifrån fotbollens omklädningsrum och där hade vi ganska tidigt en bild av att vi ville göra ”skjortor till de som vanligtvis inte använder skjortor”. Vi såg att det fanns ett ändrat köpbeteende i branschen och där hängde inte alla med. Där såg vi vår lucka in på marknaden, att erbjuda produkter där kunden är idag, säger Andreas.

”När min elitsatsning ifrån fotbollen tog slut kom intresset för personlig utveckling på annat håll”

Hur har idén utvecklats under resans gång?
- Jag tror att idén alltid är under utveckling och alltid kan bli bättre, det gäller att man testar sin idé mot den kund man tror sig sälja till. Vår produkt har hela tiden utvecklats och blivit bättre och erbjudandet till kunden blir bara starkare.

I vilken tidsperiod i ditt liv blev du intresserad av att starta företag?
- Det har alltid funnits ett driv att vilja skapa något eget hos mig, enda sedan man var liten. Men jag tror någonstans när min elitsatsning ifrån fotbollen tog slut kom intresset för personlig utveckling på annat håll än på fotbollsplanen. Där och då såg jag möjligheten att tillsammans med mina vänner starta ett eget företag, säger Andreas.

När kontaktade du Drivhuset och varför?
- Vi kontaktade Drivhuset 2014 när vi hade en idé, men kanske inte riktigt visste hur det funkar att driva ett eget företag. Där fick vi testa vår idé i loopakursen som jag tror den hette. Vi fick många nycklar och modeller som man kan använda sig av i sitt företag.

”Mitt bästa tips är att testa din idé, håll den inte för dig själv och ta hjälp med saker du inte kan.”

Hur har Drivhuset hjälpt dig i ditt entreprenörskap?
- Jag tror framförallt det var de ”jobbiga” frågorna som man fick tänka till på lite extra och verkligen fundera över sin idé var det som hjälpte mest. Det bästa rådet var att man måste ut och testa ”pitcha” sin idé för sin kund för att se om den är bra.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
- Det ser väldigt olika ut för oss och det finns inte riktig en ”vanlig arbetsdag”, men mycket handlar om att få ut vårt varumärke och hitta nya kunder. Jag arbetar mest med försäljning och reser runt och träffar återförsäljare och kunder varje vecka. Allt för att etablera en så bra relation som möjligt och få möjlighet att komma in i butikerna.

Vad är företagets framtidsvisioner och mål?
- Vi ska bli Skandinaviens nästa stora up-coming varumärke.

”Ta många råd ifrån alla, men lyssna på ett fåtal.”

Vad är det bästa med att driva företag?
- Det bästa är att få göra det med sina vänner precis som i ett fotbollslag. Man kan gå den där extra milen för varandra för att vinna matchen. Variationen i arbetet är något som gör det spännande, att ingen dag ser ut som den andra. 

Vad är dina tips till någon som är sugen på att starta eget men som inte vågar ta steget?
- Vad har du att förlora? Vad är det värsta som kan hända? Ser man inte hinder så finns dem inte, våga utmana gamla normer och tro på dig själv. För om inte du tror på dig själv vem ska då göra det? Mitt bästa tips tror jag är att testa din idé, håll den inte för dig själv och ta hjälp med saker du inte kan. Bolla den fram och tillbaka med olika typer av människor inom olika branscher för att se vad du får för frågor och reaktioner. Ta många råd ifrån alla, men lyssna på ett fåtal.

Andreas Nyberg, grundare och delägare Ciszere
Besök Ciszeres hemsida här

Vill du boka en vägledning med Drivhuset? Klicka här. 

 

Läs fler intervjuer

Unison Watches: Sebastian Andersson ”Drivhuset har en fantastisk förmåga att driva fram viljan hos folk”
                      
Märy Design: Vinnaren av Drivhuset Sommarföretagare 2017 Marie Ottosson: ”Det gav mig motivation och mod att ta tag i mitt egna företag.”

Foraldrahandledning.se: Malin Lankinen driver företag på resande fot​   

LaddkonceptChristian Bergstrand bakom Laddkoncept: ”Jag kände att det är nu eller aldrig!”

MpireMohammad Selwaye driver marknadsföringsbyrån Mpire: ”Vi ville skapa något stort i vårt nya hemland”                   

Earth BiteAlice Moradian vann Årets Blivande Entreprenör 2017 och driver idag företaget Earth Bite: ”Jag har kombinerat studier med att bygga bolag, vilket är det bästa valet jag gjort i mitt liv”

Moodie Anna Björling bakom Moodie: ”Att jobba hårt och mycket är vi vana vid. Men när, var och hur, det bestämmer vi själva!”                               

Daniel Thorell: Daniel Thorell driver företag vid sidan om sitt arbete som biolog: "Jag trivs med att driva företaget i liten omfattning" 

XV Atelier: Linnéa Magnusdotter driver företagen XV Atelier och Textilstudion: ”Nu håller vi på att spåna på hur vi kan hålla vår affärsplan och affärsidé med samma grunder i andra ställen av världen.”