18/10: Days of Entrepreneurship - en inspirationsdag för ALLA studenter

Kalender 18 oktober 2016 - 12:00 Textile Fashion Center

KOM OCH INSPIRERAS AV INTRESSANTA FÖRELÄSARE MED START KL 12.00!

GRATIS LUNCH & FIKA, TILL ALLA!

ANMÄL DIG: MAILA TILL DOE@DRIVHUSET.SE

Vad drömmer du om?
Kan man vara entreprenör utan att vara företagare?
Hur gör man? 

Det finns lika många frågor som det finns svar och också väldigt många myter kring entreprenörskap. Vad är egentligen entreprenörskap och kan vem som helst vara entreprenör? Den 18:e oktober kommer vi att fylla med inspiration för dig! Du får lyssna på andra som haft modet och gjort sin grej. Vi reder ut frågetecknen och de vanligaste myterna samt varför det idag är så viktigt med entreprenöriella förmågor!

SCHEMAT FÖR DAGEN:

12.00 - 13.00
Lunch till alla föranmälda. Lyssna på grundarna av Di-Stort och Ciszere, om att våga ta steget till att starta företag. De berättar om sin resa från idé till verklighet.

DI.STORT, Josefin Runquist & Moa Antonsson, modedesigners som tog examen från Textilhögskolan 2015. De vann Show Up Fashion Awards 2016.
CISZERE har kopplingar både till Elfsborg och Högskolan i Borås. De designar och tillverkar kvalitetsskjortor för yngre män. 

13.00 - 14.00
Sveriges största mentala rådgivare, JOHANNES HANSEN. Johannes utmanar dig till att tänka större och bli mentalt starkare. Johannes har bland annat skrivit boken "Fuck your fears". 

14.30 - 15.15
Entreprenören MAJA SVENSSON, grundare till Elsaandme.com - föreläser med fokus på inspiration och lärdomar från att driva eget. 

15.30 - 16.30
Daniel Kaplan, IT-entreprenör, grundare av bla Tradera & Booli.se. En superentreprenör och idéspruta om att skapa och marknadsföra företag på Internet, framgångar blandat med lärdomar och misslyckanden. Likheter/skillnader mellan att starta det lilla och det stora. Tips och råd! 

NÄR: 18 oktober
PLATS: Vestindien, Textile Fashion Center
TID: från kl 12 och framåt (gratis lunch till alla anmälda)
ANMÄLAN: skicka mail till DOE@DRIVHUSET.SE
FÖR VEM: Alla studenter vid Högskolan i Borås samt Borås Yrkeshögskola, Proteko & Nordisk Designskola

Days of Entrepreneurship genomförs av Drivhuset tack vare stöd från Sparbankstiftelsen Sjuhärad. 
2015 bjöds åhörarna på spännande och inspirerande berättelser från bland andra grundaren av modevarumärket WIHLJA (Carolina Rönnberg), YOLLIBOX (tjejerna som tog frozen yougurth till Sverige), CODARICA (bolaget som skapar produkter för att lära barn om teknik och programering) samt orgnaisationen HEJ FRÄMLING! (som hjälper nyanlända).