Drivhuset Sommarföretagare 2017

Kalender 6 februari 2017 - 11:35 till 4 juni 2017 - 22:35 Drivhuset i Borås, Textile Fashion center vån 2,5

Tack vare finansiering från Borås Stad kan vi återigen erbjuda möjligheten att delta i Drivhuset Sommarföretagare 2017. Under några veckor på sommaren får du som tar studenten 2017 eller är äldre en chans att lära dig en metod för att utveckla affärsidéer. Vi mixar teori, praktik och lustfyllt lärande för att ge dig de bästa förutsättningarna att nå dina entreprenörskapsmål!

Till ett värde av 8 000:- får du:

·      Erfarenhet att sätta på ditt CV

·      Utökat nätverk

·      Personlig coachning

·      Tillgång till våra lokaler i Textile Fashion center 

·      Kurslitteratur och annat material

·      Ny kompetens och personlig utveckling

·      Frukost och fika varje dag

Inga förkunskaper krävs endast att du tagit studenten. Du måste inte heller ha en idé utan kan arbeta med en fiktiv idé för att lära dig metoden vilken du kommer att ha användning för oavsett om du skulle vilja driva företag i framtiden eller bli anställd. Det handlar om tänket!

Kursen går att kombinera med annat sommarjobb eller anställning!

UPPLÄGG:
Årets version kickar vi igång med en eftermiddag i maj då vi lär känna varandra i gruppen. Själva kursen drar igång måndag 19e juni och under följande två veckor träffas vi i stort sett dagligen och genomför olika workshops, lär oss verktyg, pitchtränar och träffar nya vänner, kontakter och organisationer. Under juli och en bit in i augusti låter vi dig testa dina nya kunskaper och ger dig även tid att t.ex. sälja din produkt/tjänst för att sedan återkomma i augusti för att leverera en slagkraftig pitch inför en panel. Fina priser i potten! (Under juli och augusti kan du således även arbeta om du vill). Ansöker gör du genom att fylla i filen nedan och maila in till sommarforetagarna@drivhuset.se Det är också till den mailen du skickar dina frågor och funderingar. Mer info kommer, men passa på att säkra din plats redan nu. Antalet platser är nämligen begränsat. Kom ihåg att alla idéer är välkomna, vare sig de är påhittade eller verklighetsförankrade. Vi ser fram emot just DIN ansökan. OBS! Ändringar i schemat kan komma att göras.

PRELIMINÄRA DATUM:

23/5 KL16 KICK OFF! vi träffas, får info och fokuserar på att bli ett härligt gäng.

 

19/6-22/6 KL 9-16 WORKSHOPS, EGET ARBETE, PERSONLIGA VÄGLEDNINGAR

 

26/6-30/6 KL 9-16 WORKSHOPS, EGET ARBETE, PERSONLIGA VÄGLEDNINGAR SAMT gemensam SOMMARLUNCH på the company.

 

14/8 KL 9-16 Infoträff med skatteverket (registrera enskild firma) fm - partnerbesök presentation av erbjudanden em

 

15/8 9-16 GENREP PITCH

 

17/8 KL 16 KICK OUT PITCHTÄVLING INFÖR PUBLIK

 

VI BJUDER PÅ FIKA OCH FRUKOST VARJE HELDAG!

 

OBS! MAIL för ansökan är sommarforetagarna@drivhuset.se