Nyhet 16 Nov 2016 Skrivet av: Lotta Mauritzon

Under oktober har Drivhuset Göteborg, i samverkan med EU-projektet One Stop Future Shop, arrangerat ett skräddarsytt ett snabbspår för nyanlända som vill starta och driva företag i Sverige. 

Under kursen fick deltagarna träffas vid fem tillfällen, fem intensiva dagar där de fick ta del av olika verktyg för att utveckla sina affärsidéer med utgångspunkt från de resurser, kompetenser, färdigheter och kontakter de redan har med sig in i landet.

Dagarna fylldes av idégenerering och idéutveckling kring idéer som apputveckling, språkutbildningar, juicebarer och restauranger.  

Här fick deltagarna fokusera på tillvägagångsätt för att identifiera sina målgrupper, testa och loopa sina idéer mot kund för att sedan kunna paketera, pitcha och sälja sitt erbjudande.

Start-up fast Track blev verkligen en succé där olika kulturer möttes och skapade nya innovativa idéer tillsammans. Språket var inget hinder, kursen hölls på lätt, persiska och arabiska vid behov.

 

Varmt tack till alla deltagare och stort lycka till med era affärsidéer! Vi på Drivhuset är glada att vi fått vara en del av er entreprenöriella resa och utvekckling. 

 

Start-up Fast Track genomfördes på uppdrag av Drivhuset Sverige och finanierades av Svenskt Näringsliv.