NYHET: Digitala idéer redo för lansering

Nyhet 2 sep 2016 Skrivet av: Victoria Österberg

Mingel, pitchar och idégenerering – gårdagens avslutning för Digitalisera Mera bjöd på många höjdpunkter.  
– Deltagarnas driv och mod att våga har varit helt fantastiskt, tillsammans med den tekniska utveckling som skett kan det inte annat än bli bra, säger Åsa Eriksson, Verksamhetsledare på Drivhuset. 

Fyra veckors hårt slit har gett utdelning. I går samlades deltagarna i Digitalisera Mera för att både visa hur långt de kommit, få feedback på sina idéer och tips på vilket deras nästa steg skulle kunna bli. I åhörarskaran satt ett 30-tal inbjudna gäster som på ett eller annat sätt engagerat sig i projektet. Frågorna var många, precis som applåderna. För vad deltagarna lyckats med på den här korta tiden kan nog ingen säga annat än ”hatten av” till.

– Det är lite galet att några av dem kom till projektet med en idé, men det var ungefär det de hade. Nu står de här drygt två och en halv månad senare och pitchar sina affärsidéer tillsammans med lanseringsklara plattformar, säger Kalle Silvemark, projektledare och affärsutvecklare på Drivhuset.

Förutom att utveckla sina idéer tekniskt har deltagarna fått utmana sig själva.

– Ibland kan det vara svårt för drivna personer att känna sig bekväma i rollen som entreprenör, men under de här fyra veckorna har deltagarna verkligen vuxit i rollen, säger Martin Hamilton, affärsutvecklare på Drivhuset.

Men att tidigt träda in i rollen som företagare och entreprenör verkar deltagarna i Digitalisera Mera nu inte ha några problem med.

– Det som nästan varit mest utvecklande med att delta i Digitalisera Mera är att se idén bli till verklighet och att gå från att känna sig osäker på företagande, till att sedan se det som ett självklart nästa steg, säger Digitalisera Mera-deltagaren Felicia Provender.

Drivhuset ser med spänning fram emot att fortsätta följa, och stötta, deltagarna framöver.

 

Vilket blir deltagarnas nästa steg?

Felicia Provender, Healthgoing.com

Nästa steg blir att hitta nya samarbetspartners. Jag söker både investerare och programmerare. Plattformen ska sedan växa i takt med att sidan får fler användare.

Ta dig gärna en titt på Felicias sida – www.healthgoing.com

Anton Höij, Mealicious.se

Igår lanserades siten och står nu redo att användas. Nu söker Anton både kockar och amatörkockar till tjänsten.
Ta dig gärna en titt på Antons sida - www.mealicious.se

Joel Jonsson, Amser (Deltog på distans)

Väntar just nu på att få klart sin prototyp. Därefter väntar produktion för själva appen. Nu söker Joel exklusiva klockåterförsäljare som kan tänka sig samarbete med tjänsten.

Håll utkik efter Amser, appen lanseras inom en snar framtid.

Zakarias Andersson Frick, Studentstan.se

Kommer i anslutning till Välkomstmässan vid Karlstads universitet att lansera sin Studentstan.se 1.0 för att få in värdefullfeedback från sin målgrupp.

Ta en titt på Zakarias sida efter 14 september – www.studentstan.se

Digitalisera Mera deltagarna Daniela Melin och Alexander Kinde, som tyvärr inte kunde närvara igår, jobbar vidare med sina idéer. Rapport om deras tjänster kommer inom kort.