Sofia Franzén DRIVER vidare DRIVHUSET Malmö

Nyhet 10 dec 2015 Skrivet av: Jenny Sandberg

Drivhuset Malmö, som stöttar och utvecklar entreprenöriellt driv får en ny VD vid årsskiftet då Sofia Franzén tillsätts. Målet är att Drivhuset ska växa och inspirera fler att förverkliga sina idéer. ”Vi letade efter någon som själv har drivit olika initiativ och företag i Malmö och Sofia är en naturlig förebild, säger Drivhusets styrelseordförande Anna Oscarsson. Sofia Franzén har grundat resesajten Owegoo, driver Entreprenörspodden och är en del av Malmö Startups.

Drivhuset i Malmö har under de senaste åren riktat sig mot studenter som vill starta och driva företag. Styrelsen godkände i höstas en ny strategi som innebär att verksamheten breddas genom att rikta sig mot fler studenter."Det finns många studenter som inte relaterar till sig själv som företagare eller entreprenör. Samtidigt finns det väldigt mycket studenter som har ett stort driv och många idéer. Studenterna drivs inte av att bilda företag utan snarare om att testa, undersöka och förverkliga idéer. Om det är i projektform, aktiebolag eller som frilans spelar är inte det viktiga. Vi måste stötta de som har drivkraften att testa och som vågar för att förändra förutsättningar för att driva företag och idéer, säger Anna.”

Vid årsskiftet blir Sofia Franzén ny VD för Drivhuset för att fortsätta stötta drivna individer i Malmöregionen. Sofia Franzén är aktivt engagerad inom startup-världen såsom styrelsemedlem i Malmö Startups och har en podcast som heter Entreprenöspodden. Hon tar över rollen som verksamhetsledare efter Magnus Carstam som slutat på Drivhuset i december 2015. Sofia Franzén är själv en passionerad entreprenör då hon drivit flera företag och initiativ såsom Women Founders Breakfast och resesajten Owegoo samt har en bakgrund i föreningslivet. Därför är hon väl medveten om utmaningarna som entreprenörer ställs inför och rollen på Drivhuset blir en naturlig övergång då Sofia Franzén vill hjälpa andra att uppnå sina drömmar. Tillsammans med teamet Jenny Sandberg, tidigare Venture Cup och Sebastian Ekstam går Drivhuset mot en spännande framtid.

 

Frågor? 
Styrelseordförande Drivhuset Malmö
Anna Oscarsson (tidigare Kvittar)
annakristinaoscarsson@gmail.com