Intervju: Årets örebroare har nytta av Drivhuset

Nyhet 6 apr 2017 Skrivet av: Anders Jakobson

För bara en månad sedan fick en överraskad Josefin Stålbert ta emot den högaktade utmärkelsen Årets örebroare vid Örebrogalan. Josefin vann för sin insats som projektledare för Världens barn i Örebro län. 

I motiveringen kunde man läsa: Årets vinnare har med iver och entusiasm lyckas inspirera örebroarna till att göra underverk och visa övriga Sverige att örebroarna har ”hjärtat på rätta stället” för de som har det allra, allra svårast i livet.

Vi på Drivhuset är lite extra stolta då Josefin är en tidigare medarbetare. Mellan 2010 och 2014 var hon affärsutvecklare på Drivhuset.
- Jag minns att det var väldigt roligt att jobba på Drivhuset. Det bästa var att träffa många unga människor, studenter som ville saker, säger hon. 

Ett projekt som Josefin var med och drev under sin tid på Drivhuset var Främja kvinnors företagande, ett initiativ från Tillväxtverket.
- Det kändes verkligen meningsfullt. Det handlade om att få kvinnor att starta företag, att inspirera till att kvinnor tänkte på egenföretagande som ett alternativ till att hitta en anställning.
Projektet har givit ringar på vattnet för än i dag är Drivhusets siffror kring kvinnors företagande bra. Under verksamhetsåret 2015 var 56 procent av alla nystartade företag via Drivhuset ledda av kvinnor.

Har du haft nytta av dina erfarenheter från Drivhuset i andra sammanhang?
- Ja, jag tänker entreprenörskap i det mesta jag gör. Att börja med det man har och så bara köra på. Inte fundera så mycket, utan agera i stället!

Strax innan Örebrogalan lämnade Josefin Världens barn och är i dag verksamhetsutvecklare och projektledare för socialt arbete hos studieförbundet Bilda. Hon har nyligen klivit in i ett två år långt projekt där hon menar att hon har nytta av tiden på Drivhuset.
- Det handlar om att se behoven i Örebro och möta dem för att få Örebro att bli en bättre stad för utsatta. Att minska segregationen som finns här. Det är ett jätteinspirerande projekt, avslutar hon.

Text och bild: Anders Jakobson

LÄNK:
Här kan man se när Josefin tar emot priset som Årets örebroare