REKRYTERING: Drivhuset söker medarbetare - Projektledare

Nyhet 17 aug 2016 Skrivet av: Hanna Mörck

Vill du arbeta med studenter, blivande entreprenörer och näringslivet för att skapa tillväxt och fler företagare i Uppsala?

Som projektledare på Drivhuset brinner du för entreprenörskap och arbetar dagligen i såväl regionala som nationella projekt. Du arbetar också med att utveckla unga entreprenörer och är en naturlig del av Uppsalas studentvärld och innovationssystem.

Arbetet är mycket varierat och du är ansvarig för att leda och utveckla projekt med tydligt resultatfokus. Utöver att se andras utveckling inom entreprenörskap så kommer du att ha stora möjligheter att utveckla dig själv i din roll.

Rollbeskrivning

Du kommer att ha mycket eget ansvar och i huvudsak innebär detta att:

 • Samordna och hålla i utbildningar i affärsutveckling gentemot småföretagare.
 • Projektadministration & projektrapportering
 • Genomföra affärsutvecklingsutbildningar gentemot studenter på universiteten i Uppsala.
 • Vägleda och coacha människor som är eller funderar på att bli företagare.
 • Planera och arrangera aktiviteter såsom start-eget kurs, inspringaktiviteter mm
 • Marknadsföra Drivhuset på kontaktdagar, mässor och andra sammanhang på Campus
 • Interagera med Uppsalas näringsliv och därigenom identifiera massor av andra spännande saker som dyker upp längs med vägen!

Du kommer att representera Drivhuset i många forum och rapporterar direkt till VD, du arbetar med utgångspunkt i Drivhusets lokaler på Salagatan 18 men i arbetet ingår en del resor till Stockholm, Åland och Finland som kräver övernattning.

Profil

Du har driv och engagemang i dina projekt och har god förmåga att ta initiativ och att arbeta självständigt. Som person är du öppen, utåtriktad och förtroendeingivande och tycker om att prata inför grupp. Eftersom du trivs med att hjälpa andra vet vi att du både har en god känsla för service och en förmåga att lyssna aktivt. Din prestigelöshet gör att du hugger i där det behövs och ger dig en bra balans mellan det avslappnade och det professionella. Du behöver inte vara fullärd inom alla områden men du har en iver att ständigt förbättra dina kunskaper och färdigheter.

Erfarenheter och kunskap

Vi söker dig som brinner för entreprenörskapsfrågor och gärna har erfarenhet av följande

 •  Att utbilda/hålla presentationer och föreläsningar
 •  Affärsutveckling (starta och driva företag)
 •  Projektledning/projektadministration
 •  Coachning
 •  UF-företag
 •  Försäljning/marknadsföring
 •  Offentligt finansierade projekt/verksamhet

Redan etablerade kontakter och insyn i Uppsalas näringsliv och innovationssystem är en merit, likaså egen erfarenhet av eget företagande/UF-företagande. Det är viktigt att du är driven och är van att arbeta på egen hand samt i parallella processer.  Du har någon form av relevant utbildning, vi sätter dock stort värde på erfarenhet och personlighet. Självklart har du god datavana samt god förmåga att formulera dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Övrigt

Arbetet innebär mycket frihet och därmed ett stort ansvarstagande för verksamheten. Vi lever som vi lär och förväntar oss att du kontinuerligt bidrar till Drivhusets utveckling så att vi hela tiden tillsammans kan förbättra oss.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillsätts i september månad. Du ansöker genom att skicka personligt brev, CV, betyg och intyg av betydelse för tjänsten till:

Alexander.kinigalakis@drivhuset.se
0704-24 23 38
Då tjänsten ska tillsättas snarast möjligt kommer urvalsprocessen och intervjuer att ske fortlöpande. Ansökan emotses därför så snart som möjligt och senast 11 september 2016. 

Om Drivhuset

Drivhuset är en mötesplats för individer som vill utveckla affärsidéer och entreprenöriellt driv. Fokus ligger på entreprenören och inte på dennes affärsidé, eftersom vi aldrig bedömer idéer. Drivhuset i Uppsala coachar, affärsutvecklar och vägleder unga entreprenörer och studenter när de startar och driver företag. Genom vägledningar, inspirationsarbete, utbildningar och vår affärsutvecklingsmetod bidrar vi varje år till att 100 nya företag startas och utvecklas i Uppsala.